Gelijk heeft ze

Mag graag de lomograaf uithangen, uit de losse pols fotoΒ΄s schieten zonder door een lens of op een display te kijken. De bovenstaande afbeelding van een interessante mystieke bosbewoner is op deze wijze, vanuit een rijdende auto, geschoten en beleefde vervolgens enige fotobewerking.

Karin moest lachen toen ik zei dat ik even niet meer zou schrijven. Dat ga je niet lang volhouden, was de boodschap van haar lach. Geef haar eens geen gelijk! Vandaag weer zulk verschrikkelijk materiaal over kindermisbruik gezien, dat de optie van zwijgen en bezinning in stilte inderdaad gauw viel. Een gevoel van machteloosheid afgelopen nacht gaf me de suggestie voor een pauze, dit besluit gaf me meteen rust, waarvan ik vandaag de gehele dag intens genoot. Heb fraaie muziek op compact discs gebrand om met één daarvan in de audiospeler van de auto in de avond te gaan toeren. Extatische gevoelens toen ik met meest meeslepende klanken door mistvelden trok. Mijn retraite was kort doch kwalitatief. Het was fijn dat ik nog op fossiele brandstof reed en er geen device aanwezig was die bij gebrek aan QR-code of face-recognition mijn auto op non-actief kon zetten. En de domme deugers maar blijven betalen met hun slimme telefoon.

Mijn frustratie gisteravond heeft me getoond dat ik niet moet denken aan het resultaat van wat ik doe. Ja, shadowbanning is een feit, inderdaad, mijn lezersclub is zeer klein geworden, maar voor alles is meest belangrijk dat ik me uitdruk, niets terug hou, niet tot een stilte verval welke later tot zelfverwijt zou kunnen lijden. Inkeer, om mijn tekortkomingen te herkennen en hierop adequaat te reageren, dat blijft van belang; stoppen met schrijven is daartoe echter niet nodig. Tweede reden dat ik meende dat de klad in mijn pennenstreken was gaan trekken, vond ik in mijn verdeelde aandacht. Er is zoveel rottigheid in de wereld, dat als ik daar teveel op focus, dit mijn oorspronkelijke intentie verlamt en verdeelt. Volledig gericht zijn, in ontspannenheid, op de huidige taak; dit is de les die ik hieruit trek.

Het idee dat ik niet zou schrijven liet me broeden op mogelijkheden met beelden aan de slag te gaan, op die wijze tot grote zeggingskracht te komen. Ook de mogelijkheid van videoboodschappen maken werd zo weer even actueel; hier ging inspiratie van uit, dus wie weet. Wat betreft krachtig een boodschap met beelden uitdrukken volgen hier twee fraaie voorbeelden.

Komende dag, belangrijke dag. Gaat het werkelijk zover komen dat Forum voor Democratie verboden zal worden? Martin Bos van de PVV vergeleek de bijeenkomst van politieke partijen morgen met een diner waarbij de FvD een item op een menukaart is, eraan toevoegend dat de PVV er ook op staat. Heden ik, morgen gij. De democratie is vrijwel al zo dood als een pier, maar interessant blijft hoe de bevolking op dit soort ontwikkelingen zal reageren. Goed te zien dat Bosma, Wilders en ook van Haga van Belang van Nederland in deze eensgezindheid tonen. Baudet en Bosma vertoonden de afgelopen week tijdens een vergadering een prachtig samenspel, om één en ander van het bedrog voor het volk te etaleren. Moet het volk niet mainstream kijken natuurlijk. We doen wat we kunnen.

Ik weet niet hoe het in Nederland is, maar de internetverbinding is in Ierland weer veelvuldig prut. Een vriend van ons ging hierover verhaal halen bij een filiaal van de provider, maar in de winkel snapten ze er niks van, konden ze hem niet helpen. Overal ongeschoolden mensen, niets kunnen is garantie voor een fijne loopbaan deze dagen. Vraag maar aan politici. Je gaat naar school voor porno en kindermisbruik, als je werkelijk wat wilt leren en gezond wilt blijven, blijf je thuis.

.

Een gedachte over “Gelijk heeft ze

Plaats een reactie