In de tang genomen? Welke tang?

Lomografisch geschoten in Cork

Mensen die menen dat ze door de globalisten in de tang zijn genomen, nodig ik uit eens goed te kijken waar die tang dan wel uit bestaat. De greep naar de mondiale macht verloopt via mindcontrol. Hoe zouden we het woord mind naar het Nederlands vertalen? De geest? Het denken? Ik meen dat mind zowel het denken als voelen omvat. De vraag –WhatΒ΄s on your mind?–, vraagt naar meer dan lopende gedachten alleen, er wordt ook naar de beleving geΓ―nformeerd, het gevoel. Ik kan zo snel geen Nederlands woord vinden welke beide dimensies in zich draagt, daarom zal ik het woord mind blijven aanhouden.

Mindcontrol misleidt zowel het denken als het gevoel. Het denken wordt wijs gemaakt dat er een dodelijk virus is (infowar), het voelen wordt gespekt met de mogelijkheid je te laten prikken voor de ander. Er komt een bijna religieuze voldoening om de hoek kijken, heel makkelijk bereikbaar. De deuger laat zich prikken uit liefde voor de medemens; –dit nu al voor de zesde keer, zoals een goed gelovige betaamt. En ook al is algemeen bekent dat de prik niet werkt, geen overdracht voorkomt, wel heel veel slachtoffers waaronder ontelbare doden maakt, dat doet er niet toe; sektarische overgave wint het van het rationeel op een rij zetten van heldere feiten. En dan zien we Klaus Schwab weer verschijnen die zegt: we zijn pas echt veilig als werkelijk iedereen geprikt is. Wat bewijst dat de prik niet werkt, dus prik maar door de fabel heen.

Hoe ontkom je aan mindcontrol? Velen die zich wakker noemen zitten nog altijd de gehele dag op Twitter zich blind te staren op de zogenaamde Β΄dadersΒ΄, en weten niet los te komen van de mind waarin de daders blijkbaar heersend zijn. Ze zitten in de kop van wie de aandacht op hen blijft richten. Hieraan ontsnappen is geen lang proces, maar een radicaal besluit met onmiddellijk resultaat: ik laat mijn aandacht uitgaan naar wat ik in vrijheid werkelijk wil, en leef hiernaar, zonder uitstel.

De mind kun je niet vinden. Het is geen ding, maar een naam voor een reeks van activiteiten waaraan een verzamelnaam is gegeven. Hetzelfde geldt voor het woordje Β΄ikΒ΄: niet te traceren, een verzamelnaam van wat het geheugen aan flarden imago heeft verzameld tot een zelfbeeld. Een zeer onvast zelfbeeld met bijgaande gevoelens van zelfgenoegzaamheid en de angst voor gezichtsverlies. Want iedereen weet dat ie geen zelfbeeld is, en dat ie in de mind niet woont. Zelfbeeld en mind vinden in mij plaats, niet andersom. Als je dit ziet, ben je al uit de tang waar de globalisten je in willen hebben. Als je dit antwoord door en door beseft mag het werkelijk ontspannen beginnen. YouΒ΄re out of your mind!

Het is een trend tegenwoordig: mindfullness. Het betekent dat je activiteiten met volle aandacht doet. Op zich een goed idee, maar de term slaat de plank geheel mis. Mindlessness is passend als het gaat om volledig aanwezig in de huidige handeling te zijn.

Het woord hersenspoeling heeft ook al de tegenovergestelde betekenis van wat het zegt, namelijk: de hersenen volstoppen met programmaΒ΄s. Bij brainwash denk ik aan een schoonmaak; ook hier gedraagt de taal zich inconsequent. Waarschijnlijk voorbodes van Newspeak, waarin oorlog vrede is, armoede rijkdom, geweld lovenswaardig en oprechtheid rijp voor de gevangenis.

Ik was opgetogen over een opmerking van een van KarinΒ΄s zonen die onlangs tijdens een goede maaltijd zei dat hij er niets meer aan gelegen laat liggen wat Β΄menΒ΄ met nieuwe coronawaanzin van hem verwacht: hij zal aan geen van die verwachtingen voldoen, nergens een masker meer dragen. Ik vroeg: ook als dat betekent dat je gearresteerd wordt? Ja, dan ook. Mijn hart maakte hier een vreugdesprongetje, het onderwerp was tot klaarheid gebracht.

Waarheid, dat wat aan programmaΒ΄s en mindfucks vooraf gaat, is altijd al het geval. Bewustzijn maakt het denken mogelijk, maar is er zelf niet in betrokken. Daarom begeeft het besef Bewust te zijn zich buiten de matrix, die in de schedel zetelt. Verblijven in de notie Ik Ben, zonder nadere invulling, ontdoet je van namen, vormen en laat je onaangeraakt Zijn, ongeacht welke framing men op je loslaat. Je ziet onmiddellijk dat diegene die jou in een kader wil duwen, alleen zichzelf daarmee aan het beperken is. De persoon die projecteert, neemt zichzelf feitelijk in de tang.

Als je dit duivels spelletje door hebt, is meditatie het natuurlijk gevolg. Meditatie als project blijft een mindgame en wil maar geen vrijheid sorteren. Begin daarom in en als Vrijheid, in het besef (denkend en voelend) Ik Ben, zonder meer. Het Gevoel van Zijn Zelf is reeds vrij van de matrix, mediteert al, zonder meditatie als een taak te zien, en is volstrekt waakzaam voor alle onzin die wenst op te komen. Ja, er komt een hoop troep langs, maar de conclusie dat Schoonheid en Vrijheid daarom in de toekomst liggen is een blunder van jewelste, de zoveelste mindfuck. Bewustzijn neemt onpartijdig waar, trekt niet, duwt niet, oordeelt niet en is aldus reeds inherent vrij van welke stront er ook boven kan komen drijven. En reken er maar op dat, als je Bewustzijn als je ware thuis bent gaan ervaren, alle donkere elementen uit de krochten van je ziel hun verhaal in je licht willen komen vertellen. Oordeel maar niet, want dat fixeert zaken; laat alles vrijelijk verschijnen in dit Licht, neem het waar, besef de inherente onschendbaarheid van de Getuige. Aldus besef je het scherm achter ieder filmfragment, ben je niet meer te misleiden of in de tang te nemen.

Mij valt een fraaie metafoor te binnen. Het betreft de methode om aapjes te vangen. Er werd een banaan in een gefixeerd containertje gedaan, waar een aap met de hand doorheen kan komen, maar niet als hij een banaan vasthoudt. Omdat het aapje niet denkt aan de banaan loslaten, is ie gevangen. Omdat de mens niet denkt aan Klaus Schwab, Twitter en smartphone loslaten, zit ie in de tang. Niet werkelijk, maar hij of zij is mindfucked te denken dat je zonder smartphone en internet niet werkelijk bestaat en kan de mindfuck niet loslaten. Zo krijg je de bananenrepubliek van idioten.

Morgen belooft weer een mooie dag te worden; vandaag was het hier al ongebruikelijk tropisch warm en ik vernam dat het morgen nog warmer wordt. De zee lonkt alweer, de zee waarop Karin en ik ook afgelopen avond dreven, menigmaal door golven overspoeld, wat ons steeds weer de lach ontlokte: altijd weer heerlijk als de hersenen worden gespoeld.

.

Plaats een reactie