Offensief van de Schoonheid XXII – Jezus van Nazareth

Geschilderd door Akiane Kramarik waarvan een videoverslag onderaan dit bericht volgt.

Als katholiek opgevoed jongetje had ik al snel het besef dat mijn weerzin tegen verplicht kerkbezoek geheel los stond van mijn liefde voor Jezus van Nazareth. De predikers in godshuizen waren, een enkele uitzondering daar gelaten, saaie sprekers die hier en daar door het kerkvolk, en masse, monotoon werden nagesproken. Ik verdacht er niemand van een fontein in het Hart. Maar telkens als in een preek Jezus werd geciteerd spitste ik mijn oren, was het opeens interessant geworden.

Het bestaan van Jezus zou historisch niet bewezen kunnen worden. Ik heb gesproken met mensen die zeiden dat bewezen is dat Jezus nooit heeft geleefd, dat het verhaal verzonnen is. De bewijzen zelf gaven ze er nooit bij, ze geloofden dus zelf maar wat. Maar ik zal je zeggen: als Jezus inderdaad nooit heeft bestaan, dan nog houd ik van zijn uitspraken die menslievend en diepzinnig zijn. Heeft een oplichter Jezus en zijn uitspraken verzonnen, dan had die oplichter een bijzonder mooi Hart.

Vanavond mocht ik een video genaamd The End Times Movie (2022) ontdekken op de website robscholtemuseum.nl, waarin al snel wordt beweerd dat het leven van Jezus door vele historici is bevestigd op grond van traceerbare feiten en documenten. Ik heb, geΓ―ntrigeerd, een kwartier van de film gezien, bewaar de rest voor later, voelde de behoefte deze tekst te schrijven.

Ik heb alle reden aan te nemen dat de geschiedschrijving op zeer veel fronten is vervalst. Mensen die Godsgelovigen afdoen als imbecielen hebben er geen moeite mee beweringen van de NASA of gedrochten als Anthony Fauci als Β΄ware wetenschapΒ΄ aan te nemen. Dat is religie pur sang en het idee dat dit rationeel en objectief is, is een aanname die kritiekloos door gelovige volgelingen wordt doorgezet als zou het feiten betreffen. Ik ga niet mee in die onzin.

Jezus hoeft niet historisch bewezen te worden als hij nu voelbaar voor mij is. Ik geloof niet in Jezus, ik versta wat hij zegt. De intelligentie van de man uit Nazareth is niet rechtlijnig, partijdig en louter cerebraal, maar volhartig en niets uitzonderend. Een mooi voorbeeld hiervan is de gelegenheid waarin een vrouw was betrapt op het plegen van overspel; volgens de Joodse wet moest zij gestenigd worden tot de dood erop volgde. De kwestie werd aan Jezus voorgelegd om hem in de val te lokken, immers, als hij zou zeggen dat ze niet gestenigd moest worden, dan konden de Joodse leiders hem inrekenen omdat hij MozesΒ΄ wet overtrad. Zou hij zeggen dat ze wel de dood door stenen verdiende dan zouden de Joden dit bij de Romeinen melden, die er niet van gediend waren dat Joden hun eigen terechtstellingen uitvoerden. Jezus trapte niet in deze list en zei:

Β¨Wie zonder zonden is werpe de eerste steen.Β¨

Ik ben bepaald niet bijbelvast, heb het boek nog nooit in zijn geheel gelezen. Ik ben een man die van taal houd, maar niet als een advocaat om kromme zaken recht te spreken, veeleer als een vrij vogeltje dat wil zingen zoals het gebekt is. Taal is, als muziek, een vorm van expressie, wordt kapot gemaakt als betekenissen van woorden nadrukkelijker dan het lied worden gemaakt. Dan krijg je politieke correctheid, woke-waanzin, en buitensluiting van diegenen die het all-inclusive dictaat van zogenaamde globalisten niet volgen. De Schriftgeleerden hebben er niets van begrepen, daarom werden ze tenslotte Schriftgeleerden.

Ik ben ook geen missionaris, wil niemand bekeren, maar ben vanzelfsprekend verheugd als iemand de Schoonheid van Jezus her-kent, opnieuw gewaar wordt. Als de monsters van deze wereld alle religies verboden hebben, alle heilige boeken hebben verbrand, leeft het Licht van Christus nog altijd in ieders Hart. Of het herkend wordt hangt van een ieders intentie af; het ziet er vooralsnog naar uit dat de meeste schapen zich laten leiden door het dictaat van de meerderheid, wat onterecht als veilig wordt gezien.

Β¨Velen staan bij de deur, maar het zijn de eenlingen die het bruidsvertrek zullen binnengaan.Β¨

Het gezanik over IsraΓ«l heb ik nooit begrepen. Dat de Joden Jezus hebben vermoord is al net zulk een onzin als dat IsraΓ«lieten het uitverkoren volk zouden vormen. Jezus was geen nationalist, sprak individuele zielen aan, sprak in die dagen waarin hij leefde de taal van die tijd en geografische cultuur.

Β¨Ik zeg u: Zelfs in IsraΓ«l heb ik zoΒ΄n groot geloof niet gevonden.Β¨

God is in mijn ogen geen schepper, maar de Ongrond die schepping mogelijk maakt. Schepping is dualistisch, Ongrond is Absoluut en nergens afwezig. Zo versta ik Jezus als hij over de Vader spreekt.

De Vader en ik zijn één.

En Β΄de rechtspraakΒ΄ heeft hem gekruisigd, de meest vreselijke stervensuren bezorgd. Schoonheid lijkt niet van deze wereld, en toch kwam hij hier. Hoor Jezus van Nazareth met je Hart lieve mens, en overstijg de waanzin die hem dood wilde.

Eindig met de video over het ontstaan van de afbeelding bovenaan dit bericht.

Een gedachte over “Offensief van de Schoonheid XXII – Jezus van Nazareth

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s